RECEITAS DE COCIÑA CON FROITOS SECOS

                                  
PASTEL DE MÚSICO                CARLOS
INGREDIENTES
1 cunca de fariña
4 ovos
1/2 cunca de azucre
1/2 cunca de aceite                            
1/2 limón
Pasas, noces, abelás e améndoas torradas
1 sobre de roial
PREPARACIÓN:
 Bater os ovos e engadir a fariña, o azucre, o roial, a raspadura de medio limón e o seu zume. Remover todo para que quede ben mesturado.
Engadir as pasas á masa (enfariñalas previamente para que non vaian ao fondo) e as noces ben picadas e mesturar todo moi ben.
Verter a mestura nun molde untado con manteiga e enfariñalo.
Poñer no forno previamente précalentado e cociñalo  a 180 graos por 40 minutos

Cando o biscoito xa estea frío, pódese cubrir con chocolate fondant e decorar con améndoas.

TARTA DE NOCES                   ALEJANDRO
INGREDIENTES
1 1/2 quilos de noces                                
 1/4 quilo de azucre
 1/4 quilo de fariña
  1/4 quilo de manteiga               
  4 ovos
  1 cullerada de roial
  1 cullerada de raspadura de limón
   Azucre.
PREPARACIÓN
Cáscanse as noces,  pártense á metade e se reservan.     
Bátese a manteiga co azucre, se lle van incorporando os ovos enteiros, de un en un, a raspadura de limón e a fariña co roial.

Vértese a masa nun molde untado de manteiga, colócase unha capa de noces e así sucesivamente. Meter ao forno  con temperatura moderada uns vinte minutos ata que o biscoito estea ben cocido. Xa frío se desmolda e se adorna con noces.
                                         

BISCOITO DE NOCES                    SOFIA    
INGREDIENTES:
  3 ovos.
  1 vaso de leite.
  1 vaso de aceite.
  2 vasos de azucre.
  3 vasos de fariña.
  1 sobre de roial.
  raspadura de limón.                        
  200 gr. de noces picadas.

PREPARACION:
 Mestúranse tódolos ingredientes e se reservan as noces. Cando esté todo l ben mesturado e a masa sexa uniforme, se lle engaden as noces picadas.
 Se precalenta o forno e se coce a 175 graos durante 30 - 40 minutos

LICOR DE NOCES                         NICO 
INGREDIENTES:
 6 noces
 1 litro de caña,
1/2 litro de auga
1/2 quilo de azucre
 canela en rama.                           

PREPARACION:
Bótanse as noces na caña 6 días. Quéntase o auga co azucre e se mestura todo


TRONCO DE CASTAÑA                      AARON  
INGREDIENTES:
 1 quilo de castañas
 1/2 l de leite,
 50 gr. de manteiga
125 gr. de chocolate
 nata montada con azucre
  
  PREPARACION:      
Escaldalas castañas e pelalas, logo poñelas a cocer co leite 20 ou 30 minutos a fogo lento.
Trituralas e mesturalas co chocolate e a nata a fogo lento removendo. Cando teñas unha boa mestura, botala nun recipiente cuberto con papel anteadherente e metela no frigorífico de 3 a 4 horas.
 Cando estea ben fría desmoldala e adornala con nata.



TRUFAS DE NOZ                          LUCIA                         
INGREDIENTES:
250 gr. chocolate en po
Medio bote de leite condensada
200 gr. noces molidas
Unha xema de ovo
Chocolate raiado

PREPARACIÓN:
Mestura o chocolate en po co leite condensada, as noces raiadas e a xema de ovo. Deixar no conxelador e retiralo cando teña endurecido. Facer unhas boliñas e rebozalas co chocolate raiado.



QUEIQUE DE NOCES            MARTÍN

INGREDIENTES:
1 iogur de limón
6 ovos
1 sobre de roial
2 iogures (de medida) de fariña
2 iogures de azucre
1 iogur de aceite
raspadura de un limón
noces peladas

PREPARACIÓN:
Batémolos ovos co azucre. Preparamos nun prato a fariña mesturada co sobre de roial para que suba uniformemente.
Engadímolos ovos batidos, o iogur, o aceite, a raspadura do limón e mesturamos todo ben. Pouco a pouco engadímola fariña ata que non queden grumos.
Preparamos un molde untado de manteiga e espolvoreamos con fariña.
 Co forno previamente quente a 200ºC  vertemos o contido da mestura no molde. De seguido salpicamos por riba da masa as noces picadiñas para que  queden no interior.
Despois de dez minutos de cocción, abrímolo forno  e rapidamente, para que non perda demasiada calor, salpicamos outro puñado de noces troceadas, que se quedarán na parte superior de queique.
Cocemos como mínimo outros dez minutos e para saber si xa está feito,  vemos a cor do queique e para  máis seguridade, pinchamos un palillo de madeira e si  sae limpo, é que xa está listo.



BISCOITO DE CHOCOLATE E FROITOS SECOS    INÉS

INGREDIENTES:
100 grs. de manteiga                        
100 grs. de azucre
125 grs de améndoas picadas
200 grs de chocolate negro
50  grs de  fariña
100 ml de nata liquida
1 cullerada de roial
5 ovos

PREPARACIÓN:
Mesturámola manteiga co azucre e engadimos as xemas dos 5 ovos.
Incorporámola fariña e as améndoas picadas.
Fundimos o  chocolate a fogo lento e o mesturamos ca nata líquida.
Engadimos o chocolate fundido á mestura anterior.
 De seguido montamos las claras de ovo e as incorporamos pouco a pouco.
Vertémola masa nun molde e a metemos no forno a 180º durante uns 45 minutos aproximadamente.   



FLAN DE CASTAÑAS         CLAUDIA
INGREDIENTES:
1 litro de leite
12 xemas de  ovo
500 gramos de castañas
250 gramos de azucre
unha rama de canela
PREPARACIÓN:

Cocelas castañas 15 minutos en agua e pelalas. Despois as cocemos outra vez no leite e ca rama de canela 10-15 minutos. Aparte preparámolas doce xemas e as ligamos co azucre. Batemos todo e vertémolo en moldes sobre caramelo. Seguidamente o metemos no forno  quente a baño maría a 180-200 graos durante 40-50 minutos.



FLAN DE CASTAÑAS (II)       RICHI e ROBER
                                      
INGREDIENTES:
1\2 quilo de castañas                       
250 gramos de azucre
4 ovos                     
1 vaso de leite
 vainilla en po.

PREPARACIÓN:
 Pelamos as castañas e as poñemos a cocer ata que podamos quitarlles a segunda pel. Una vez peladas, as poñemos a cocer cun vaso de leite, 150 gramos de azucar, a vainilla e cando estén desfeitas as pasamos por un coador, agregándolles máis leite si fora preciso.
Seguidamente mesturamos esta pasta cas 4 xemas e o resto do azucar removendo ben.  Logo engadímolas claras a punto de neve, poñendo todo nun molde untado de caramelo. Finalmente o cocemos a baño María.

MOUSSE DE NOZ                 OLGA
INGREDIENTES:
250 gramos de azucre glas                           
250 gramos de manteiga
250 gramos de noces peladas
4 ovos
un chorro de coñac

PREPARACIÓN:
 Mestúrase o azucre coa manteiga na batedora ata que quede feita unha crema. Engádense as xemas e se baten incorporando ao final as noces molidas. Súbense as claras a punto de neve e se mesturan.
Úntase un molde con manteiga, se bota a mestura e se introduce no conxeador.
Para servir se desmolda e se adorna por riba con noces peladas.


TARTA DE FROITOS SECOS E MEL      PABLO
INGREDIENTES:
Para a base:
250 gramos de fariña                                         
3 cullerada de azucre
100 gramos de manteiga
esencia de vainilla
1 ovo
Cuberta:
400 gramos de mel
100 gramos de manteiga derretida
100  gramos de noces partidas
100 gramos de améndoas partidas
100 gramos de abelás
150 gramos de pasas sen pebidas
optativo: unha pouca de canela ou esencia de vainilla 

PREPARACIÓN:
Desfacer a manteiga ca fariña e mesturar co azucre, o ovo, a esencia.
Xunguir todo sen amasar incorporando si es necesario unha ou dúas culleradas de auga. Manter na xeadeira 20 minutos.
Estirar nunha tarteira de 24 cm. enmanteigada e enfariñada. Pinchar cun garfo e metar no forno uns 10 minutos a 170º.
Nunha pota derretir a manteiga co mel e mesturala suavemente ata que se forme unha salsa acaramelada, despois retirala do lume e engadirlle os froitos secos.
 Volcar a preparación sobre a tarta precocida e levar a forno medio 15 minutos.





1 comentario: